ZEOS

Adresa de Ip a dvs.: 3.147.66.178
Astazi: 19.04.2024
10:58

Student pentru experimente

Suntem o grupa de studenti cu dorinta de a impartasi toate cunostintele noastre cu voi! Noi va dorim succes la examene:)
Harta site-ului Contact Pagina Principala
Deschide-Inchide anunturile

Categoriile

Publicitate

Invata Online

Invata acuma online. Invata calculatorul tau !

Ultimile materiale

Vremea de acasa

Materiale intimplatoare

Partenerii nostri

Ultimile Comentarii

Autorizare

Oaspete
Esti in grupa "Oaspeti"


Oaspete suntem bucurosi ca esti aici, acum e timpul ca sa te loghezi.

Acceaseaza

Publicitate

SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Sondajul nostru

Ai dat vreodata mita?


Publicitate

Publicitate

Facebook

Click

Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0


free counters
Free counters
Главная » 2011 » Septembrie » 19 » Ce trebuie să mănânci ca să îţi protejezi dantura
13:18
Ce trebuie să mănânci ca să îţi protejezi dantura
Ce trebuie să mănânci ca să îţi protejezi dantura
poză simbol

Alimentaţia joacă un rol esenţial în menţinerea unei danturi sănătoase. Pentru a preveni formarea cariilor, stomatologii recomandă o dietă în care să predomine fructele, legumele, lactatele şi peştele, deoarece menţin dinţii sănătoşi pe termen lung.


Dacă vrem să avem dinţi sănătoşi, ar trebui să evităm alimentele care conţin mult zahăr, pentru că menţin o aciditate crescută ce demineralizează smalţul şi grăbeşte formarea cariilor. Din fericire, smalţul dinţilor se poate remineraliza printr-o alimentaţie corespunzătoare.


Specialiştii recomandă lactatele. Conţin calciu şi fosfor care ajută la refacerea depozitelor de minerale de la nivelul dinţilor. Stomatologii spun că imediat după masă e bine să mâncăm un cubuleţ de brânză pentru a preveni atacul acid asupra dinţilor.

Un studiu făcut de cercetători americani a arătat că ceapa conţine compuşi sulfurici care ajută la anihilarea mai multor bacterii care ne distrug dantura. Pentru a obţine efectul dorit, se recomandă consumul cepei numai în stare proaspătă. 

Merele şi perele reprezintă cea mai bună alegere pentru gustările dintre mese, deoarece previn formarea plăcii bacteriene. În plus, ajută la îndepărtarea resturilor de mâncare. În ceea ce priveşte fructele acide, precum citricele, este bine ca acestea să fie consumate ca parte a unei gustări mai variate pentru a minimaliza efectul acid pe care îl generează asupra dinţilor. 
Категория: Divertisment | Просмотров: 349 | Добавил: Doros_Viorel | Теги: Ce trebuie să mănânci ca să îţi pro | Рейтинг: 4.0/4
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]