ZEOS

Adresa de Ip a dvs.: 18.116.43.119
Astazi: 18.04.2024
14:46

Student pentru experimente

Suntem o grupa de studenti cu dorinta de a impartasi toate cunostintele noastre cu voi! Noi va dorim succes la examene:)
Harta site-ului Contact Pagina Principala
Deschide-Inchide anunturile

Categoriile

Publicitate

Invata Online

Invata acuma online. Invata calculatorul tau !

Ultimile materiale

Vremea de acasa

Materiale intimplatoare

Partenerii nostri

Ultimile Comentarii

Autorizare

Oaspete
Esti in grupa "Oaspeti"


Oaspete suntem bucurosi ca esti aici, acum e timpul ca sa te loghezi.

Acceaseaza

Publicitate

SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Sondajul nostru

Ai dori ca sa-ti faci studiile in Romania ?


Publicitate

Publicitate

Facebook

Click

Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0


free counters
Free counters

АвторAutor: Doros_Viorel | DataData: 18.04.2024, 14:46 | Categoria: Lectii " Scoala D&V"

Ce sunt ferestrele?

Ferestre

Sistemul de operare care este folosit de sute de milioane de utilizatori poartă denumirea de ferestre. Dacă vă întrebaţi de când au devenit ferestrele aşa de importante pentru calculatoare, citiţi în continuare următoarele rânduri despre ferestre.

Ce este o fereastră?

O explicatie non tehnică ar fi aceea ca o fereastră este o porţiune de ecran distinctă, folosită de un program în scopul de a comunica utilizatorul. De regulă, ferestrele ocupă o porţiune de ecran dreptunghiulară sau chiar tot ecranul. Exista si ferestrele non-conformiste cu forme rotunjite si mai elegante.

Elementele unei ferestre

ButonCe face?
Buton minimizareMinimize - Minimizare

Acest buton va face ca fereastra să dispară de pe ecran, dar aceasta nu se  închide ci rămâne în fundal pentru o folosire imediată. Denumirea programului sau a ferestrei va fi vizibilă în bara de activităţi, de unde veţi putea aduce în prim plan fereastra executând un clic pe denumirea ferestrei .

Buton maximizare

Maximize - Maximizare

Apăsând acest buton o fereastră îşi va mări spaţiul de afişare până la limita maximă de afişare. Cele mai multe ferestre vor ocupa întreaga suprafaţă a ecranului atunci când veţi apăsa butonul maximize.

Nu întotdeauna acest buton funcţionează, deoarece unele ferestre sunt concepute să ocupe doar o anumită porţiune de ecran şi nimic în plus. În această situaţie, apăsarea  butonului maximize nu va produce nici un efect.

Buton restaurareRestore - Restaurare

Dacă aţi apăsat butonul de maximizare (maximize) şi fereastra şi-a mărit spaţiul de afişare butonul de mărime se va preschimba cu butonul de restaurare(restore).

Apăsarea butonului Restore va restaura fereastra la mărimea iniţial avută.

Buton inchidereClose - Închidere

Executaţi un clic pe acest buton pentru a închide o fereastră.

Unele ferestre se vor închide automat dispărând pur şi simplu de pe ecran, altele vor afişa un mesaj înainte de a se închide. Va trebui să daţi un răspuns mesajului pentru a închide fereastra.

Aţi închis fereastra?
Toate ferestrele standard dispun în colţul din drepta sus de trei butoane de control. Apelând la aceste butoane puteţi mări sau micşora suprafaţa de afişare a ferestrei, puteţi închide fereastra, sau puteţi face alte lucruri. De departe, cel mai important buton este butonul de închidere simbolizat prin semnul Buton inchidere .

Cum inchidem o fereastra

Cum inchidem o fereastra

S-ar putea să vă uitaţi lung la o fereastră, să apasaţi Alt+F4 pentru a o închide, dar rezultatul să nu fie cel aşteptat. În loc de fereastra pe care doreaţi să o închideţi, s-a închis altă fereastră de pe ecran. Combinaţia de taste Alt+F4 închide fereastra cu care lucraţi în mod curent, denumită fereastră activă. Drept urmare, nu e de ajuns să vă uitaţi la o fereastră şi să apăsaţi Alt+F4, trebuie mai întâi să faceţi activă fereastra pe care doriţi să o închideţi.

De ce trebuie închise ferestrele?

Acolo unde sunt prea multe ferestre deschise, sunt şanse să se producă „curent”, ceea ce de regulă nu dă prea bine sănătăţii dumneavoastră.

Ferestrele folosite de calculatoare trebuie închise pentru elibera resursele calculatorului pentru alte programe. Orice fereastră deschisă consumă o parte mai mică sau mai mare din memorie, şi poate consuma şi din puterea microprocesorului, chiar şi atunci când nu este folosită. Dacă aveţi prea multe ferestre deschise şi doriţi să deschideţi un nou program, acesta va avea de suferit din cauza concurenţei, adică a celorlalte ferestre deschise care consumă resursele calculatorului.



[ Obţineţi codul de link-uri la ştiri ]

Mai multe stiri cu acest subiect:

    Теgurile:

    Ce sunt ferestrele?
    Stimate vizitator, ai intrat pe site-ul ca utilizator neînregistrat. Vă recomandam să va înregistrati sau intra pe site sub numele dumneavoastră.
    Total comentarii: 0

    Adauga comentariu

    Adauga comentarii poate doar utilizatorii inregistrati.
    [ Inregistreazate | Intra ]