ZEOS

Adresa de Ip a dvs.: 18.217.109.151
Astazi: 29.04.2024
03:20

Student pentru experimente

Suntem o grupa de studenti cu dorinta de a impartasi toate cunostintele noastre cu voi! Noi va dorim succes la examene:)
Harta site-ului Contact Pagina Principala
Deschide-Inchide anunturile

Categoriile

Publicitate

Invata Online

Invata acuma online. Invata calculatorul tau !

Ultimile materiale

Vremea de acasa

Materiale intimplatoare

Partenerii nostri

Ultimile Comentarii

Autorizare

Oaspete
Esti in grupa "Oaspeti"


Oaspete suntem bucurosi ca esti aici, acum e timpul ca sa te loghezi.

Acceaseaza

Publicitate

SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Sondajul nostru

Ai dat vreodata mita?


Publicitate

Publicitate

Facebook

Click

Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0


free counters
Free counters
Главная » 2011 » Martie » 20 » 5 fructe pentru întărirea sistemului imunitar
15:18
5 fructe pentru întărirea sistemului imunitar
Afinele sunt unele din cele mai sănătoase fructe. Ele conţin antioxidanţi numiţi antocianidine, care previn acţiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, prevenind lezarea ţesuturile care poate provoca cataracta, glaucomul, varicele, hemoroizii, afecţiunile cardiovasculare şi cancerul. Antocianina, pigmentul roşu-albastru din afine, îmbunătăţeşte integritatea structurii venelor, dar şi întregul sistem vascular.

Smochinele sunt o sursă naturală de minerale, dintre care cele mai importante sunt fierul, potasiul, fosforul, calciul, magneziul, cuprul şi sulful. Doza de potasiu (element de bază pentru sănătatea inimii şi pentru controlul hipertensiunii arteriale) depăşeşte 400 mg în smochinele uscate.

Rodiile nu au un conţinut foarte bogat în vitamina C, din contră, acesta este chiar mai mic decât al citricelor, dar suficient pentru a asigura cel puţin jumătate din necesarul zilnic al acestei vitamine pentru un adult. Consumul regulat al acestor fructe asigură o rezistenţă sporită a organismului la infecţii. Sucul de rodii cu conţinut crescut în polifenoli reduce riscul de accidente cardiovasculare. Consumul de rodii scade tensiunea arterială, are un efect antiinflamator şi scade riscul apariţiei aterosclerozei.

Merele constituie cea mai importantă sursă de pectină, o fibră naturală care are multe efecte benefice asupra sănătăţii. Merele scad nivelul colesterolului, previn cancerul de plămâni şi afecţiunile cardiace, protejează organismul de virusul gripei. De asemenea, merele reglează glicemia (fiind indicat diabeticilor), are proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene şi conţin o cantitate importantă de antioxidanţi care ajută la detoxifierea organismului şi întărirea imunităţii.

Perele ascund sub coaja parfumată resurse bogate de fibre, vitamina A, B1, B2, C, K, potasiu, magneziu, sodiu, calciu, fier, fosfor, cupru, iod şi o cantitate neglijabilă de grăsimi. Atât cuprul, cât şi vitamina C au acţiune antioxidantă care protejează celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor, ucide bacteriile şi viruşii.

Прикрепления: Imagine 1
Категория: Divertisment | Просмотров: 391 | Добавил: DailyPlanetGirl | Рейтинг: 5.0/4
Всего комментариев: 3
Comentariul № 3
Numele: Viorel Doros

0  
Сообщениe № 3 A scris: Viorel Doros (10.04.2011)

(Doros_Viorel) | 10.04.2011 | Duminică|18:47
Mde.. cem mai bine acuma este sa papam bine... smile ne trebuie vitamine inainte de BAC

 -------------- Comentarii --------------
  Raspunde  
(DailyPlanetGirl) | 27.03.2011 | Duminică|21:24
wink ...nu, ...am glumit...ca n'am ce face

 -------------- Comentarii --------------
  Raspunde  
() | 27.03.2011 | Duminică|20:32
smile credeti ca este adevarat?

 -------------- Comentarii --------------
  Raspunde  
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]