ZEOS

Adresa de Ip a dvs.: 18.220.1.239
Astazi: 01.05.2024
22:56

Student pentru experimente

Suntem o grupa de studenti cu dorinta de a impartasi toate cunostintele noastre cu voi! Noi va dorim succes la examene:)
Harta site-ului Contact Pagina Principala
Deschide-Inchide anunturile

Categoriile

Publicitate

Invata Online

Invata acuma online. Invata calculatorul tau !

Ultimile materiale

Vremea de acasa

Materiale intimplatoare

Partenerii nostri

Ultimile Comentarii

Autorizare

Oaspete
Esti in grupa "Oaspeti"


Oaspete suntem bucurosi ca esti aici, acum e timpul ca sa te loghezi.

Acceaseaza

Publicitate

SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Sondajul nostru

Ai dat vreodata mita?


Publicitate

Publicitate

Facebook

Click

Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0


free counters
Free counters
Главная » 2011 » Iulie » 27 » Absolvenții din Găgăuzia, care au picat la română, nu vor primi diplome de BAC
09:36
Absolvenții din Găgăuzia, care au picat la română, nu vor primi diplome de BAC
Absolvenții din Găgăuzia, care au picat la română, nu vor primi diplome de BAC

Absolvenții de liceu din Găgăuzia, care au luat calificativul „insuficient” la examenul de Limba şi literatura română, vor primi certificate de confirmare a finalităţii studiilor liceale, care le vor oferi posibilitatea să acceadă la studii în învăţămîntul profesional şi mediu de specialitate. 


Potrivit Ministerului Educației, pentru cinci absolvenţi care au fost acceptaţi, deja, la studii peste hotare, ministerul urmează să elibereze câte un certificat special, prin care comunitatea academică internațională va fi informată asupra deciziei, precum și cu referire asupra obligațiunii acestora de a susține, în sesiunea 2012, proba de bacalaureat la Limba și literatura română.


Totodată, ieri, 26 iulie, Ministerul Educației și factorii de decizie din UTA Găgăuzia, au decis crearea de comun, a unui grup de lucru investit cu responsabilitatea eficientizării procesului de predare - învăţare - evaluare a Limbii şi literaturii române în UTA Găgăuzia, ţinând cont de mediul lingvistic specific regiunii.

Reprezentanții UTA Găgăuzia au recunoscut că rata de eşec la proba de română în instituţiile liceale din UTAG, constituind 4,2%, reprezintă o realitate, care nu distonează cu mult de performanţa și rezultatele anului trecut, dar care este vizibil mai mică, în raport cu alte discipline şcolare şi cu alte raioane. Aceşti 4,2% urmează să susţină, de două ori în următorii trei ani, examenul la Limba şi literatura română.

UNIMEDIA menționează că ieri a fost organizată o ședință la care a participat ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, preşedintele Comisiei Naţionale de Examene, vicebaşcanul UTA Nicolae Stoianov, şefa Direcţie învăţămînt, tineret şi sport, UTAG Vera Balova.

Amintim că anterior, bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal declarase că de la anul viitor, Autonomia va emite absolvenţilor propriile diplome, în care nu vor fi incluse notele de la examenul de BAC la disciplina limba română.  
Категория: Divertisment | Просмотров: 375 | Добавил: Doros_Viorel | Теги: nu vor primi diplome de BAC, care au picat la română, Absolvenții din Găgăuzia | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]