• Acest tipaplecari laterale cu gantere sunt un exercitiu pentru muschii oblici  de exercitiu va solicita in principal muschii oblici(externi si interni) si dintatul anterior. Dupa cum bine stiti, abdomenul e de obicei trecut cu vederea, sau privit doar din ratiuni de estetica. Pe langa aceste aspecte, trebuie mentionat faptul ca muschii abdomenului indeplinesc multe alte functii pentru organism, altele decat cele mentionate mai sus, spre exemplu, ajuta la mentinerea si protejarea organelor interne, participa la diferite acte si actiuni fiziologice(expiratie, etc).
  • In cazul in care nu stiati, peretele abdominal e compus din urmatorii muschi: muschiul drept abdominal, muschiul oblic extern, muschiul oblic intern si muschii transversi. Miscarile pe care acestia le efectueaza sunt de flexie a toracelui pe coapse si acoapselor pe torace(muschiul drept abdominal), de rasucire si inclinare laterala(muschiul oblic intern si extern), iar prin insertia acestora pe apofizele spinoase ale vertebrelor lombare, muschii transversi mentin si securizeaza lordoza lombara fiziologica.

Inclinari laterale cu gantera:

1. Exercitiul va fi efectuat din pozitia stand, cu picioarele departate la acelasi nivel cu cel al umerilor.

2.aplecari laterale la cablu pentru muschii oblici Apucati o gantera intr-o mana, iar in timpul exercitiului mana libera va fi pozitionata la ceafa.

3. Inspira si inclina trunchiul catre partea opusa celei in care se afla gantera. Miscarea se va face doar in plan lateral cu o amplitudine mare.

4. Expira si revino la pozitia de "Start". In timpul exercitiului, trunchiul trebuie sa se incline cu aproximativ 45 de grade sau pana ce gantera coboara  la acelasi nivel cu genunchiul.

5. O serie va fi alcatuita din circa 20 de repetari pentru partea stanga, respectiv 20 pentru partea dreapta.

6. Inclinarile laterale cu gantera sunt un exercitiu suplimentar, ce se efectueaza de cele mai multe ori la sfarsitul programului de antrenament pentru abdomen, in 3-4 serii a cate 35-40 de repetari. Greutatile folosite in timpul exercitiului vor fi mici, pentru a permite efectuarea unui numar mare de repetari.