ZEOS

Adresa de Ip a dvs.: 18.226.187.24
Astazi: 25.04.2024
04:26

Student pentru experimente

Suntem o grupa de studenti cu dorinta de a impartasi toate cunostintele noastre cu voi! Noi va dorim succes la examene:)
Harta site-ului Contact Pagina Principala
Deschide-Inchide anunturile

Categoriile

Publicitate

Invata Online

Invata acuma online. Invata calculatorul tau !

Ultimile materiale

Vremea de acasa

Materiale intimplatoare

Partenerii nostri

Ultimile Comentarii

Autorizare

Oaspete
Esti in grupa "Oaspeti"


Oaspete suntem bucurosi ca esti aici, acum e timpul ca sa te loghezi.

Acceaseaza

Publicitate

SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Sondajul nostru

Ai dori ca sa-ti faci studiile in Romania ?


Publicitate

Publicitate

Facebook

Click

Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0


free counters
Free counters
Главная » 2011 » Iunie » 17 » ”Perlele” BAC-ului 2011
10:34
”Perlele” BAC-ului 2011
”Perlele” BAC-ului 2011

Avem un sistem de învățământ putred și ineficient. A demonstrat-o încă o dată perlele elevilor, ce susțin BAC-ul  și examenele de absolvire pentru gimnazii, din anul astă.


i înțeleg perfect pe profesori, frustrarea, supărarea și indignarea lor, atunci când aud un elev, care a terminat gimnaziu și care tocmai a susținut proba la limba și literatura română, și care întrebat de către jurnaliști care sunt operele cunoscute ale lui Ion Druță, spune tare și măreț : ”Somnoroase păsărele și alte poezii!!!”.

Personal, urmărind această știre am trăit o adevărată decepție și șoc – acești copii urmează să intre mâine la facultate, cu bagajul astă de cunoștințe???? Ce fel de studenți vor fi dânșii, dacă ei elementar nu cunosc – operele unuia din cei mai mari prozatori ai Moldovei? Cu ce fel de pregătire, școala îi transmite colegiilor și universităților? Oare cei de la Ministerul Educației nu-și pun anumite întrebări, și nu înțeleg oare că de fapt asemenea perle, arată calitatea sistemului educațional?

A două perlă măreață, pe care mi-a fost dat s-o văd și s-o aud a fost impotența școlerilor, proaspeți ieșiți de la examenul susținut la limba străină, de a formula 2-3 propoziții simple pentru a răspunde la întrebările jurnaliștilor. Înțeleg că emoțiile au fost mari, dar răspunsul de genul: ”Am un vocabular prea scund pentru a putea formula o fraza sau mai bine vorbesc în limba de stat”, m-au lăsat perplexă. Cum se poate ca două 12 ANI DE CARTE și ros pantalonii pe băncile școlii, nici măcar să nu poți formula o fraza simplă în engleză sau franceză?

Категория: Orhei | Просмотров: 581 | Добавил: Doros_Viorel | Теги: ”Perlele” BAC-ului 2011 | Рейтинг: 5.0/8
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]