ZEOS

Adresa de Ip a dvs.: 18.221.85.33
Astazi: 19.04.2024
05:34

Student pentru experimente

Suntem o grupa de studenti cu dorinta de a impartasi toate cunostintele noastre cu voi! Noi va dorim succes la examene:)
Harta site-ului Contact Pagina Principala
Deschide-Inchide anunturile

Categoriile

Publicitate

Invata Online

Invata acuma online. Invata calculatorul tau !

Ultimile materiale

Vremea de acasa

Materiale intimplatoare

Partenerii nostri

Ultimile Comentarii

Autorizare

Oaspete
Esti in grupa "Oaspeti"


Oaspete suntem bucurosi ca esti aici, acum e timpul ca sa te loghezi.

Acceaseaza

Publicitate

SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Sondajul nostru

Ai dori ca sa-ti faci studiile in Romania ?


Publicitate

Publicitate

Facebook

Click

Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0


free counters
Free counters
Главная » 2011 » Ianuarie » 8 » Putem fi doar prietene cu barbatii?
22:35
Putem fi doar prietene cu barbatii?
Putem fi doar prietene cu barbatii?

"Femeile si barbatii nu pot fi amici pentru ca sexul le sta mereuin cale"", ii spunea Billy Crystal lui Meg Ryan in filmul "Harry metSally". Unde este adevarul in aceasta afirmatie si in ce situatii aceastanu este justificata am incercat sa aflam cu ajutorul psihologului SmarandaGrosu.

Pareri diferite

Contra: "Multi sunt cei care cred ca barbatii si femeile au fost creaticu un singur scop: sexul. De aceea le este greu sa accepte ca intre eipoate exista doar o simpla prietenie", spunea sexologul Gladeana McMahon."Acest lucru poate fi plauzibil pentru ca energia sexuala este cea maiputernica energie de care dispunem. De aceea de cele mai multe ori seajunge la ideea de eros, cel care intervine intre relatiile dintre barbatsi femeie", adauga psihologul Smaranda Grosu.

Pro: Este benefic pentru noi sa avem relatii secundare cu alti barbati,pentru ca, raportandu-ne la modul lor de a vedea viata, ajungem sane cunoastem mai bine personalitatea noastra, dar si pe a lor. Ar fiideal pentru o femeie implicata intr-o relatie sentimentala sa aiba caamic un alt barbat, care sa-i ofere alte perspective asupra vietii sidragostei. Si daca va sti cum sa se comporte, aceasta relatie nu i seva parea ciudata partenerului ei. Este esential pentru noi femeile safim impacate cu noi insene, si de aceea trebuie sa identificam in caredin categoriile urmatoare se incadreaza prietenia noastra cu un barbat.

Ce fel de prieten ai tu?

1. Amicul perfect, pe care nu l-ai dorit niciodata ca iubit.
Descriere: E distractiv, te simti bine in compania lui. Nici nu ti-atrecut prin cap vreodata sa faci amor cu el.
Pro: Iubitul crede ca el este tot ceea ce-ti doresti si nu este gelospe amicul tau.
Contra: Uneori esti prea apropiata de el si glumele voastre il pot facepe partenerul tau sa se simta exclus.
Flirt: Zero - este un amic si doar atat.
Riscul pe care il reprezinta pentru relatia ta: Nul - ii poti avea peamandoi fara a supara pe nici unul.

2. Amicul perfect, pe care il doreai ca iubit candva.
Descriere: Este un fost iubit cu care lucrurile nu au mers - de celemai multe ori din cauza lipsei atractiei sexuale - dar ati ramas ceimai buni amici.
Pro: Nu mai exista atractie sexuala intre voi - ati avut poate problemela acest nivel si le-ati rezolvat - si atata timp cat vei fi sincera cunoul iubit, "fostul" va fi acceptat.
Contra: Uneori aduceti vorba de ceea ce a fost intre voi, il imbratiseziprea mult la plecare sau vorbiti despre problemele lui intime, iarjumatatea ta ar putea deveni geloasa.
Flirtul: Flirtezi cu el, dar te stii in siguranta. De fapt este doar unschimb de replici amuzante, nu are nimic provocator: o stiti voi si ostiu si cei din jur.
Riscul pe care il reprezinta pentru relatia ta: Redus - dar trebuie safii sigura ca vrei sa-ti fie doar amic.

3. Amicul perfect - dar si iubitul dupa care tanjesti.
Descriere: Este "sufletul tau pereche", poti vorbi cu el despre oricesi tinzi sa ai mai multa incredere in el decat in iubitul tau. Chiardaca nu recunosti, il doresti.
Pro: Mai devreme sau mai tarziu iubitul isi va da seama ca sentimenteletale pentru asa-zisul amic sunt mai puternice decat ai vrea tu sa para.
Contra: Incet, dar sigur sentimentele tale reale vor iesi la iveala. Candamicul iti spune ca merge la o intalnire, devii geloasa si ti se vaparea ca nu petreci destul timp cu el.
Flirtul: Este maxim! Nu te poti abtine - este pur si simplu superb siiti doresti atat de mult sa-ti raspunda la fel!
Riscul pe care il reprezinta pentru relatia ta: Ridicat - tu te luptica sentimentele tale pentru el sa nu iasa la iveala, iar partenerul tause va intreba ce se intampla cu tine.

In incheiere...

Daca te regasesti in ultima categorie, este timpul sa-ti pui catevaintrebari.
Esti multumita cu o simpla prietenie sau vrei mai mult si nu poti fisincera cu tine? Numai tu stii raspunsul. Este timpul sa decizi daca vetifi doar amici si vei incerca sa-ti imbunatatesti relatia cu iubitul sauristi si incerci sa afli daca si el simte la fel pentru tine.

Daca te regasesti in primele doua categorii, atunci nu ai de ce sa-tiface probleme. Daca ai o relatie bazata pe incredere, atunci iubitultau isi va da seama ca nu are de ce sa se ingrijoreze. Astfel ii potiavea aproape de tine si pe cel pe care il iubesti, dar si pe cel pe caredoar il placi. Chiar si asa este important sa fii atenta cu sentimentelepartenerului. Iata cateva "trucuri" care te vor ajuta sa ai un prietenfara a-ti supara iubitul:
  • Vorbeste cu partenerul inainte de a-ti aduce amicul in viata voastra.
  • Nu fi exagerat de atenta cu amicul cand iubitul este prin preajma.
  • Daca iubitul este gelos, nu-i ignora sentimente, incearca sa vorbesticu el despre asta.
  • Nu-ti fie teama sa recunosti ca prietenia ta cu un barbat este importantapentru tine.
  • Nu-i arata iubitului ca-l apreciezi pe amic mai mult decat pe el sinu il pune in situatii care sa-l defavorizeze - barbatii resimt acut ocomparatie intre ei.
  • Si nu in ultimul rand, fii sincera cu tine.

"Desi atractia care exista intre un barbat si o femeie are ca fundamenterosul, este posibil sa legam prietenii fara nici un gram de interespentru sex. Acestea sunt posbile cu un barbat pe care il simtim ca pe unfrate, camarad, coleg, chiar tata. Amicitiile sunt fondate pe interesecomune (sportive, intelectuale, artistice, etc.), iar "a fi impreuna" presupune doar a discuta la nesfarsit subiectul comun. Acest gen derelatii iti permite sa te vezi intr-o ipostaza aparte, facand abstarctiede aspectul fizic si punand pe primul loc inteligenta, personalitatea ta",incheie psiholgul Smaranda Grosu.
Категория: Divertisment | Просмотров: 646 | Добавил: pur_adevarul | Рейтинг: 4.6/9
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]