ZEOS

Adresa de Ip a dvs.: 18.223.0.53
Astazi: 26.04.2024
02:23

Student pentru experimente

Suntem o grupa de studenti cu dorinta de a impartasi toate cunostintele noastre cu voi! Noi va dorim succes la examene:)
Harta site-ului Contact Pagina Principala
Deschide-Inchide anunturile

Categoriile

Publicitate

Invata Online

Invata acuma online. Invata calculatorul tau !

Ultimile materiale

Vremea de acasa

Materiale intimplatoare

Partenerii nostri

Ultimile Comentarii

Autorizare

Oaspete
Esti in grupa "Oaspeti"


Oaspete suntem bucurosi ca esti aici, acum e timpul ca sa te loghezi.

Acceaseaza

Publicitate

SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Sondajul nostru

Ai dori ca sa-ti faci studiile in Romania ?


Publicitate

Publicitate

Facebook

Click

Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0


free counters
Free counters
Главная » 2012 » Ianuarie » 7 » La ce varsta incepe creierul tau sa moara ?
10:06
La ce varsta incepe creierul tau sa moara ?
Memoria si alte abilitati ale creierului uman isi incep declinul mult mai devreme decat s-a crezut pana acum, spun cercetatorii.


Un studiu de amploare arata ca rationamentul, capacitatea de memorie si intelegerea incep sa scada la o varsta medie, in jur de 45 de ani, mai curand decat in jurul celei de 60.

Expertii spun ca aceasta descoperire este foarte importanta, pentru ca, astfel, tinerii sunt incurajati sa mentina sanatatea creierului ducand o viata echilibrata, sa profite de beneficiile medicinei pentru a-i amana declinul.

Acest studiu a fost facut de expertii de la Centrul de Cercetare in Epidemiologie si Sanatate Publica din Franta si de la Universitatea din Londra, pe 7.000 de persoane, pe parcursul a zece ani.

Pentru efectuarea studiului au fost evaluati functionari publici, cu varste cuprinse intre 45 si 70 de ani. Functiile lor cognitive au fost masurate de trei ori in cei zece ani, fiind evaluate memoria, vocabularul, auzul si acuitatea vizuala. 

Toate scorurile cognitive, cu exceptia vocabularului, au inregistrat scaderi importante la toate categoriile de varsta, in timpul studiului, insa declinul cel mai important a fost observat la persoanele mai in varsta.

Dr. Archana Singh-Manoux, care a condus studiul, a spus ca au fost dezbateri indelungi pe tema varstei la care abilitatile creierului incep sa scada, iar expertii s-au pus de acord ca problemele incep sa apara inaintea implinirii a 60 de ani.

"Declinul se instaleaza intre 45 si 49 de ani. Toate studiile facute in cei zece ani arata ca dupa aceasta varsta creierul incepe sa dea rateuri. Doar vocabularul nu are de pierdut”, a spus dr. Archana Singh-Manoux.

Bolile precum sunt dementa se dezvolta mult mai greu daca persoanele duc un stil de viata sanatos. "Este adevarat ca ceea ce este bun pentru inima este, de asemenea, bun si pentru cap”, a mai spus Archana Singh-Manoux.

Категория: Divertisment | Просмотров: 761 | Добавил: Doros_Viorel | Теги: La ce varsta incepe creierul tau sa | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]