ZEOS

Adresa de Ip a dvs.: 54.145.38.157
Astazi: 26.06.2019
03:01

Student pentru experimente

Suntem o grupa de studenti cu dorinta de a impartasi toate cunostintele noastre cu voi! Noi va dorim succes la examene:)
Harta site-ului Contact Pagina Principala
Deschide-Inchide anunturile

Publicitate

Invata Online

Invata acuma online. Invata calculatorul tau !

Ultimile materiale

Vremea de acasa

Materiale intimplatoare

Partenerii nostri

Ultimile Comentarii

Autorizare

Oaspete
Esti in grupa "Oaspeti"


Oaspete suntem bucurosi ca esti aici, acum e timpul ca sa te loghezi.

Acceaseaza

Publicitate

SEO sprint - максимальная раскрутка сайтов!

Sondajul nostru

Ai dat vreodata mita?


Publicitate

Publicitate

Facebook

Click

Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0


free counters
Free counters
Главная » 2011 » Decembrie » 2 » De ce scoate stomacul tău zgomote
02:48
De ce scoate stomacul tău zgomote

Stomac facand zgomoteOamenii încearcă să înțeleagă de ce scoate stomacul nostru diverse zgomote de atât de multă vreme încât până și grecii aveau o denumire pentru aceasta:borborygmi. Cuvântul se vrea a suna precum zgomotul scos de stomac. Aşadar, de ce scoate stomacul tău  zgomote?

 

 


Acest fenomen este ciudat și uneori jenant, așa că ne-am hotărât să elucidăm misterul. Ce ne face stomacul să scoată zgomote?


Foame este cu certitudine un factor. Când n-ai mai înghițit nimic de două ore, receptorii din pereții stomacului activează secreția hormonului ce provoacă foamea, grelina, care anunță creierul că stomacul este gol. Mai sunt și alte lucruri, precum un nivel scăzut al zahărului în sânge, ce trimit acest mesaj. Iar creierul dumneavoastră, fiind la conducere, intervine pentru a rezolva problema, secretând hormonul orexină, care îți anunță stomacul că ar fi timpul să fie umplut din nou.

Hipotalamusul este cel ce se ocupă de funcțiile de întreținere ale corpului, controlând foamea, temperatura corporală și libidoul, cel ce este responsabil pentru acel sentiment de vreau un hamburger. Se întâmplă în etape.

Întâi hormonul cauzează contractarea musculaturii netede a stomacului. Acidul și alte lichide stomacale sunt eliberate în stomac și intestine pentru a pregăti spațiul pentru următoarea masă. Contracțiile se deplasează într-o formație de forma unui inel de-a lungul intestinelor, forțând mucusul, mâncarea și bacteriile rămase să le părăsească. Aceste contracții produc vibrații, care sunt responsabile pentru zgomote. Acestea pot dura până la 20 de minute și se repetă o dată la o oră sau două până pui mâncare în stomac.

Dar zgomotele nu apar doar atunci când ai nevoie de mâncare, deși atunci sunt mai puternice; apar și după ce ai mâncat. Mușchii din stomac și intestinul subțire ce se contractă sunt responsabili și pentru combinarea mâncării cu gazele și lichide. Aceste contracții coboară de-a lungul intestinelor către ieșire doar cu câțiva centimetri deodată. Amestecătura de mâncare, gaze și lichide cauzează de asemenea vibrația mușchilor, care provoacă zgomote ceva mai slabe.

Vestea rea este că nu există nicio cale de a rezolva această problemă. Fie că vă este foame sau nu, va trebui să suportaţi zgomotele scoase de stomacul dumneavoastră.

Категория: Divertisment | Просмотров: 310 | Добавил: Doros_Viorel | Теги: De ce scoate stomacul tău zgomote | Рейтинг: 5.0/4
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]